چاپ        ارسال به دوست

ایجاد BACKDOOR از طریق گواهی‌های جعلی امنیتی

اخیراً #‫بدافزار جدیدی با ایجاد backdoor از طریق هشدار‌های جعلی گواهی امنیتی منتشر می‌شود. این تکنیک جدید قربانیان را هنگام بازدید از سایت‌ها مجبور به نصب یک به‌روز‌رسانی گواهی امنیتی مخرب می‌کند.
صادر کننده‌های گواهی‌ امنیتی (CA)، گواهی‌ نامه‌های امنیتی SSL/TLS را برای بهبود امنیت آنلاین با ایجاد رمزنگاری کانال‌های ارتباطی بین مرورگر و سرور -مخصوصاً برای دامنه‌های ارائه دهنده خدمات تجارت الکترونیکی- و تایید هویت (برای ایجاد اعتماد در یک دامنه) منتشر می‌کند.
با وجود نمونه‌های سوءاستفاده از گواهی امنیتی، کلاهبرداری و جا زدن مجرمان سایبری به عنوان مدیران اجرایی برای به دست آوردن گواهی‌های امنیتی برای امضای دامنه‌های تقلبی یا بارگذاری بدافزار، رویکرد جدید فیشینگ در حال سوءاستفاده از مکانیزم گواهی‌های امنیتی است.
1 درباره بدافزار
اخیراً محققان امنیتی از شرکت Kaspersky گزارش دادند این تکنیک جدید در انواع سایت‌ها مشاهده شده‌ و اولین تاریخ سوءاستفاده آن در تاریخ 16 ژانویه 2020 گزارش شده است.
قربانیان هنگام بازدید از سایت‌ها با صفحه زیر روبرو می‌شوند:


این پیغام ادعا می‌کند که تاریخ اعتبار گواهی امنیتی سایت به پایان رسیده است، و از قربانیان خواسته می‌شود یک به‌روزرسانی گواهی امنیتی را برای رفع این مشکل نصب کنند.
این پیغام شامل یک iframe است و محتوای آن از طریق یک اسکریپت jquery.js از یک سرور کنترل و فرمان شخص ثالث بارگیری می‌شود؛ در حالی که نوار URL هنوز آدرس دامنه مجاز را نمایش می‌دهد.
طبق گفته محققان اسکریپت jquery.js، یک iframe که دقیقاً اندازه صفحه است را نمایش می‌دهد. در نتیجه کاربر به جای صفحه اصلی، یک صفحه ظاهراً واقعی را مشاهده می‌کند که خواستار نصب یک به‌روزرسانی گواهی امنیتی است.
اگر قربانی روی گزینه به‌روزرسانی کلیک کند، بارگیری فایل Certificate_Update_v02.2020.exe آغاز می‌شود. پس از نصب آن، مهاجم یکی از دو نوع نرم‌افزارهای مخرب Mokes یا Buerak را در سیستم قربانی اجرا می‌کند.
بدافزار Mokes یک backdoor برای macOS/Windows است، که توسط شرکت امنیت سایبری پیشرفته شناخته شده است، و قادر به اجرای کد، گرفتن screenshot، سرقت اطلاعات رایانه ای از جمله فایل‌ها،
فایل‌های صوتی و فیلم‌ها، ایجاد یک backdoor و استفاده از رمزنگاری AES-256 برای پنهان کردن فعالیت‌های خود است. تروجان Buerak نیز یک تروجان تحت ویندوز است که قادر به اجرای کد، دستکاری فعالیت‌های در حال اجرا و سرقت محتوا است؛ این تروجان پایداری خود را از طریق کلید‌های رجیستری حفظ کرده و روش‌های مختلف آنالیز و تکنیک‌های sandboxing را تشخیص می‌دهد.
در هفته اخیر، سازمان صادر کننده گواهی امنیتی Let"s Encrypt اعلام کرد که قصد ابطال بیش از سه میلیون گواهی امنیتی به دلیل باگ در کد پس زمینه که باعث می‌شود سیستم‌های کنترل از بررسی‌ فیلد‌هایCAA چشم‌پوشی کنند، را دارد. اکنون خطای برنامه نویسی رفع شده است، اما صاحبان دامنه‌های قربانی باید درخواست دامنه‌های جدید بدهند.
2 مراجع

[1] https://www.zdnet.com/article/backdoor-malware-is-being-spread-through-fake-security-certificate-alerts/


٠٩:٠٤ - چهارشنبه ٢١ اسفند ١٣٩٨    /    شماره : ٣٩٦٨    /    تعداد نمایش : ٨٠٢



خروج